Glenshore in the News: Megszűnik az egyik sportcsatorna

24.hu | 28 November 2017

by Szalay Dániel

Úgy döntött a többek között a Sport1 és a Sport2 mellett mostanáig a SportM nevű sportcsatornát is működtető AMC Networks International, hogy megszünteti ez utóbbi csatornáját.

A SportM lekapcsolási dátuma 2017. december 31.

Kerestük az ügyben az AMC televíziós médiavállalatot, ahonnan válaszképp egy rövid közleményt juttattak el hozzánk kedden. Ebben azt írják, hogy a régió három országában (Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon) összesen öt sportcsatornát működtető cégük átvizsgálta sportcsatorna-portfólióját, és ez alapján döntöttek úgy, hogy az év végén megszüntetik a SportM-et.

A társaság 2018-tól rangos sportesemények minőségi élő közvetítésére kíván fókuszálni, márpedig a SportM közösségi médiaszolgáltatásként működik, mely az országhatáron túl is elérhető, és ez kizárja a meglévő sportjogok nagy részének élő közvetítését a csatornán – derül ki a válaszból.

Az AMC hangsúlyozta: döntésük nem érinti a portfólióhoz tartozó Sport1 és Sport2 csatorna műsorait, vagyis azok ezután is elérhetők lesznek a tévés piacon.

Átalakulnak a Story-tévék és az Echo TV

A tévés piacon eközben egyébként két jelentős változás is előkészület alatt áll. Az egyik, hogy mint arról ma reggel beszámoltunk, épp ezekben a napokban zajlik a Story4, a Story5 és a Galaxy TV-t működtető, jelenleg magyar tulajdonban lévő Digital Media and Communcations Zrt. (DMC) felvásárlása. A céget várhatóan egy Glenshore nevű brit cég vásárolja el, és 100 százalékos tulajdonossá válik. Ha az ügylet megvalósul, az év elején eltávolított vezérigazgató és kisebbségi tulajdonos, Borsány-Gyenes András fogja a céget irányítani. Borsány-Gyenes András korábban a Big Picture 2018 konferencián egy új filmcsatorna indítását is beharangozta Film4 néven, valamint a meglévő csatornák átnevezésére és újrapozicionálására is készülnek.

A másik változás az Echo Tv-nél várható, ahol kiszivárgott belső dokumentumokból lehet következtetniarra, hogyan újul meg a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által megvásárolt televízió néhány napon belül, illetve kik igazolnak a csatornához. Indul például műsor Heti terror és Kemény mag címmel is. Mészáros Lőrinc szavai alapján egy jó, szerethető jobboldali televíziót formálna a csatornából, melyre számíthat a Fidesz.